Östadkulle klara för division V

Fotboll

Det har varit på gång i princip hela säsongen känns det som, men på söndagen blev det helt klart att Östadkulle spelar i division V nästa säsong.
– Framförallt en stor lättnad, säger Klas Karlsson efter seger 3–0 mot JK10.

Östadkulle har som bekant gått fram som en fotbollsformad ångvält under säsongen i Varasexan och bara tappat poäng en gång, kryss borta mot BK Spark i förra omgången.

Men mot JK10 blev det tre nya poäng, exakt vad som behövdes för att redan i början av september säkra seriesegern.

– En fantastisk känsla just nu såklart. Det är nästan att man är mer lättad än glad, nu kan vi slappna av och bara njuta, säger Klas Karlsson, segertränaren.

Matchen mot JK10 inleddes nervöst och det var först efter 20 minuter som ÖSK kom igång. Markus Larsson bankade in 1–0 och 2–0 i första, innan Zerdest Saleh säkrade segern med 3–0 i andra halvlek.

– I 75 minuter är det här vår match och vi hade till och med råd att missa en straff, säger Klas Karlsson som kunde dra på sig guldhatten efter slutsignalen:

– Det hade faktiskt Martin Broberg fixat, jag visste inte att vi hade några (skratt).

Hur firar ni nu?

– Det är klart att det blir lite kalas. Pommac, glass och strössel, haha. Nej men visst, det kommer firas givetvis.

Hur motiverar ni er resten av säsongen? Det är ändå en hel del matcher kvar.

– En motivation är såklart att inte förlora någon match och gå obesegrade. Sedan har vi framförallt en skyldighet gentemot de andra lagen som krigar bakom oss att göra vårt jobb till hundra procent framöver. Vi har både SK Mjörn och Tråvad kvar, exempelvis.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.