Foto: JÖRGEN BJÖRME
PeO Häggström, framgångsrik f d fotbollstränare för Vårgårda IK.

Peo Häggström lämnar Vårgårda

Fotboll

Efter sju framgångsrika år väljer Peo Häggström att lämna tränaruppdraget i Vårgårda IK efter säsongen.
– För utveckling krävs förändring, och den linjen vill jag nu själv gå efter, säger han till AT-sporten.

Peo Häggströms framgångssaga tillsammans med Vårgårda IK började alltså för sju år sedan och tar slut om ett par månader. 
– Jag meddelade killarna på onsdagens träning att jag inte tänker fortsätta som tränare i Vårgårda nästa år, berättar Peo Häggström.
– Hela tiden har jag drivit linjen att det krävs förändring för att utvecklas och nu måste jag själv gå efter den linjen. Jag har varit i Vårgårda i sju år och på något sätt är det dags att lämna nu, säger han vidare.
Vad kommer du göra nästa år? Har du någon aning om det?
– Skulle det komma ett tränarerbjudande där jag kan arbeta med det på heltid eller deltid är det såklart väldigt intressant. Men jag har också tankar om att forska kring rörelse och inlärning, eller plugga och fortsätta min tränarutbildning.

När tog du beslutet inombords, så att säga, att det här var din sista säsong som tränare i Vårgårda?
– Under sommaruppehållet skulle jag säga, där kände jag att det här var vad jag ville. Sedan har vi fört en dialog länge, jag och föreningen, om min framtid. Jag har förstått det som att jag har spelarnas stöd i att fortsätta också, vilket känns jätteroligt, men det är också lite för deras skull som jag tycker det är dags att gå skilda vägar.

Läs mer i torsdagens AT:

  • Hela intervjun med Peo
  • Ytterligare en VIK-ledare tackar för sig

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.