Foto: PRIVAT
SPEL-VD. Erik Dale Rundberg var med och grundade Qiiwi Interactive 2012 och arbetar numera heltid i företaget som vd.

Redo för global spelsatsning

Alingsås

Nu ska resespelet Backpacker från Alingsås lanseras globalt. Spelutvecklarna i WeAreQiiwi Interactive har ingått ett samarbete med det större mobilspelföretaget MAG Interactive.
Dessutom noteras Alingsåsföretaget inom kort på Aktietorget, för att få in kapital till framtida satsningar.

– Vi jobbar med liknande spel och det passar väldigt bra med ett samarbete, säger Erik Dale Rundberg, vd och en av grundarna av WeAreQiiwi Interactive.

– MAG Interactive har lyckats lansera sina spel till mångmiljonpublik. Det är väldigt roligt att de tycker så mycket om Backpacker och kvalitéerna i det, fortsätter han.

Blev kontaktade

Backpacker är ett resespel för mobil och surfplatta där spelaren får testa sin kunskap om världen och en lång rad städer. Det lanserades på svenska i november förra året och har nyligen kommit även på norska och danska.

Nu planeras en global satsning tillsammans med Stockholmsföretaget MAG Interactive, som ligger bakom bland annat mobilspelen Ruzzle och Wordbrain, och som kontaktade alingsåsarna om ett samarbete.

MAG tar hand om marknadsföring och kommer att fungera som publicist av Backpacker, som redan finns i företagets spelportfölj. Qiiwi fortsätter bland annat att ha ansvar för den löpande utvecklingen av spelet.

Kvalitetsstämpel

– Vi jobbar tillsammans med strategier, säger Erik Dale Rundberg.

Han ser samarbetet med det större spelföretaget som en kvalitetsstämpel för såväl Backpacker som Qiiwis övriga spel.

– Vi tror att det passar väldigt bra på flera marknader. Det finns inget liknande mobilspel, säger han.

En omfattande kvalitetssäkringsprocess pågår för den engelskspråkiga marknaden. Det gäller till exempel att veta hur engelska och amerikanska spelare reagerar i olika situationer i spelet.

Qiiwi Interactive AB grundades för snart sex år sedan och har sedan dess haft framgångar med spelapparna Quiz Me, Words in a Pic, WordMuch med flera. Mottot är ”Saving the world from stupidity”.

Till Aktietorget

I april i år tog Erik över som vd-skapet från Andreas, som i stället fokuserar på affärsutveckling. Erik har varit anställd på Candidator i tio år, bland annat som gruppchef.

Nu sysselsätter bolaget sju personer och ett antal frilansare. Och planen är att växa ännu mer.

– Vi har många spelidéer och kommer att genomföra en notering av bolaget på Aktietorget, en handelsplattform för mindre bolag, säger Erik Dale Rundberg.

I nästa vecka presenteras Qiiwi Interactive på Aktiespararnas aktiedag i Stockholm och ett par veckor senare på motsvarande arrangemang i Göteborg.

– Målet med emissionen är att få in 13 miljoner kronor för att kunna skala upp verksamheten, säger Erik Dale Rundberg.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.