Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
MER SYNLIGA. Polisen patrullerar oftare i Herrljunga. Förmodligen kommer även det mobila poliskontoret att rulla in oftare framöver.

Så ska Herrljunga bli säkrare

Herrljunga

Trygghetsarbetet i Herrljunga fortsätter. Förutom att polisen ska synas mer på gatorna satsar kommunen nu på att förbättra det förebyggande arbetet med barn och ungdomar.
– Vi har jobbat med det länge men där måste vi bli bättre, menar Viveca Lundahl, kommunens folkhälsosamordnare.

Unga som far illa eller riskerar att göra det är prioriterade efter sommarens uppmärksammade skjutningar i centrala Herrljunga. Det berättar nu folkhälsosamordnare Viveca Lundahl:

– Tidiga insatser när det gäller barn och unga är något som vi i kommunen kan bidra med. Det är ett långsiktigt arbete och jag känner att vi måste kraftsamla.

I fredags träffades kommunledningen, polisen och representanter för företags- och föreningslivet för att prata om hur man ska få Herrljungaborna att känna sig tryggare.

Att jobba mer förebyggande med unga var ett av förslagen som diskuterades.

– Vi och polisen har gjort en gemensam lägesbild som kommer att vara ute på remiss i nämnderna till den 6 oktober. Efter det kan vi diskutera mer konkreta åtgärder, förklarar Viveca Lundahl.

Flera enkäter som gjorts visar att Herrljungaborna efterfrågar större polisiär närvaro. För ungefär tio år sedan stängde polisstationen i Herrljunga – ett beslut som faktiskt syns i brottsstatistiken.

– Vålds-, hot- och frihetsbrotten har ökat i Herrljunga sedan dess, bekräftar kommunpolis Robert Möörk.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Agerade direkt
  • Vill skapa nya mötesplatser

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.