Så slutar division III mellersta

Sportbloggen

Avgörandets tid är här. Känner ni hur ångesten flyter runt över stadens tre fotbollsklubbar i division III? Lite som en dimslöja på en tidig höstmorgon, kylande och lätt fuktig.

Vilka lag kommer ha blåst bort den dimman när säsongen är färdigspelad? Tja, låtom oss spekulera lite. För såhär tror jag säsongens sista två omgångar kommer sluta – i alfabetisk ordning.

ALINGSÅS IF

Hade Per Krantz och hans mannar kunnat, hade man ringt till Mats Karlén på Västergötlands Fotbollförbund och begärt att få de två derbyn som avslutar säsongen omdöpta till DM-matcher. Nu blir ju det lite svårt, men som Per Krantz uttrycker det i torsdagens tidning så är matcherna mot Gerdsken och Holmalund ”vinna eller försvinna”-fajter för AIF ändå. Precis som i DM. Segern mot Habo i serien under helgen som gick och framförallt den fina insatsen mot Elfsborgs U21 torde ge hoppet åter för Alingsås IF inför ödesmatcherna. Problemet är dock att man inte har saken i egna händer längre. Gnosjö går som tåget just nu och möter Hestrafors respektive Råslätt i sina sista matcher. Man tar nog tre poäng mot ett höstsvagt Hestrafors, men Råslätt vetisjutton om man rår på. Där kommer, i mina ögon, kampen om kvalplatsen avgöras då AIF och Gnosjö hamnar på samma poäng, men de senares troliga storförlust mot Råslätt sänker lagets målskillnad till AIF:s fördel.

UTGÅNG

AIF – Gerdsken 2-1

Holmalund – AIF 0-0

 

GERDSKEN

Man kan inte sluta förundras över dessa nykomlingar i division III, Gerdsken och Råslätt, som slåss om förstaplatsen men som är diametralt motsatta i allt annat. Medan Råslätt är i topp på grund av seriens finaste fotboll och en sanslös offensiv, har Gerdsken krigat sig dit med en stabil lagdefensiv, jävlaranamma och rätt mål vid rätt tidpunkt. Man är såklart lika förtjänta av andraplatsen som Råslätt, men medlen att ta sig dit har skiljt sig. Nu är det bara en poäng mellan ettan och tvåan och man har liknande typ av motstånd i de två sista omgångarna. Dessutom jagar Tidaholm bakom GBK, där ”sorkarnas” fördel ligger i att man möter ett Falköping i sista omgången med noll kvar att spela för. Där kan allt avgöras, då jag inte tror GBK tar poäng mot AIF i helgens derby.

UTGÅNG

AIF – Gerdsken 2-1

Gerdsken – Falköping 2-0

 

HOLMALUND

Det känns lite som att Holmalund går in i de sista omgångarna med söndertrasade kläder, två tejpade fötter, ett knä i spillror och en begynnande febertopp i huvudet. Skador och avstängningar stör en redan från början något tunn trupp och risken finns att Felix Martinsson inte spelar mer den här säsongen efter sitt röda kort senast. Martinsson har varit, tja, det mesta för Holmalund sedan André Nilsson inte kunde spela från start längre och även om man tog en viktig trepoängare mot Ulricehamn senast, är kontraktet långt ifrån säkrat. Nyckeln för HIF är helgens match borta mot IFK Skövde, ett lag som inte har något i praktiken att spela för och som man aldrig vet var man har. Det lag med högst motivation vinner oftast, men då måste andra kliva fram i Felix Martinssons frånvaro. Frågan är vilka det ska vara?

UTGÅNG

IFK Skövde – Holmalund 2-2

Holmalund – AIF 0-0

 

DE SISTA TVÅ OMGÅNGARNA

Hestrafors – Gnosjö                       2

Falköping – Habo                           1

Alingsås IF – Gerdsken                  1

Ulricehamn – Götene                    2

IFK Skövde – Holmalund               X

Råslätt – IFK Tidaholm                   1

 

IFK Tidaholm – Ulricehamn          1

Götene – IFK Skövde                     1

Holmalund – Alingsås IF                X

Gerdsken – Falköping                   1

Habo – Hestrafors                          2

Gnosjö – Råslätt 2

 

SLUTTABELL

 1. Råslätt                49

——————————————-

 1. Gerdsken           45

——————————————-

 1. IFK Tidaholm    43
 2. Götene                34
 3. IFK Skövde       33
 4. Falköping         32
 5. Hestrafors        32
 6. Holmalund      30

——————————————-

 1. Alingsås IF      28 (bättre målskillnad)

——————————————-

 1. Gnosjö              28 (sämre målskillnad)
 2. Ulricehamn     15
 3. Habo                  7
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher