FOTO: JÖRGEN BJÖRME
FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Sandberg sänkte gamla klubben

Handboll

Kanske satt det mentala övertaget från vårens semifinaler i än.
För när Alingsås och Sävehof möttes för första gången under hösten, tog hemmalaget hem matchen under stor dramatik.

När klockan stod på 58.40 i Estrad ställde sig publiken upp för att ge sitt hemmalag den lilla skjuts man i det läget desperat behövde. På tavlan stod det 29–29 och AHK hade precis bränt ett anfall.

Då, när Sävehof gick för seger, stal hemmalaget bollen från Jonas Larholm och fick 55 sekunder på sig att ta ledningen. Med handen uppe och utan ett egentligt läge, vräkte sig Magnus Persson fram och satte 30–29. När Sävehof sedan slarvade bort sitt sista anfall, var saken och den fjärde raka segern i Handbollsligan klar.

– I sådana här matcher är det alltid lite tur inblandat. Det är vilja det handlar om tror jag, säger Tobias Sandberg.

Sandberg har ända sedan han kom till AHK varit den där stora talangen som aldrig fullt kunnat blomma ut, men mot Sävehof var han bäst av alla i Alingsås.

– Det smakar gött! Det är kul att man presterar i en sån här match och får förtroende. Och såklart blir det lite speciellt mot Sävehof, säger Sandberg efter att ha varit i högsta grad delaktig i att sänka sin gamla klubb.

– Jag tycker min form varit rätt jämn hittills, även om jag inte spelat så mycket. Glöden har inte riktigt funnits där men idag kändes det bra sedan jag vaknade. Käkade bra, var på hugget och så. Sedan gick jag mycket för det framåt istället för i sidled som jag gjort mycket innan. Jag har inte vågat kliva till framåt, men nu satt första bollen och då kom självförtroendet.

Är det en mental grej att du gått mer i sidled än på djupet?

– Ja det tror jag det är. Men när det funkar direkt och man får förtroende från tränaren så rullar det på. Plötsligt har man gjort tre på tre.

Ni hade en väldigt tuff period i andra halvlek, tolv minuter utan spelmål. Vad hände?

– Dom låg högt på Felix Claar och det störde oss. Jag och ”Mange” snackade lite på bänken vad vi kunde göra men inget satt riktigt. Sedan blev det stressigt i slutsekunderna.

Är det en bättre Tobias Sandberg vi får se i år?

– Det hoppas jag!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher