Foto: Mårten Öhman
ROBERT RAUSCHENBERGS get har fått sig en lokal konkurrent, utgjord av några av de konstnärer i Alingsås som medverkar i Konstriket.

Ta en runda i Konstriket

Alingsås

Drygt 80 konstnärer kommer att bjuda på konst under helgens konstrunda Konstriket. 16 av dem finns i Alingsås.
– Det finns många olika uttryck att uppleva, säger tecknaren Maria Hallström, som huserar i Klockans ateljéer.

Konstrundan Konstriket arrangeras i de fem kommunerna Alingsås, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille en gång per år. 2017 års konstrunda är den sjunde i ordningen och genomförs under lördag och söndag.

I Alingsås öppnar 16 konstnärer sina ateljéer och verkstäder för besökare under helgen. Flera av dem, sex stycken, finns i Klockans ateljéer. En av dem är Maria Hallström.

– Det är en välbesökt runda, och vår erfarenhet är att det kommer en annan publik än vanligt. Det är mer folk från gränskommunerna, och även folk längre bort ifrån, säger hon.

Maria Hallström är keramiker, men kommer företrädesvis visa teckning under rundan.

Samlingsutställning

– Leran är ett långsamt hantverk, och ger inte utrymme för så mycket annat. Även om man skissar och tecknar vid sidan av har man inte den fokusen. Men nu har leran legat i träda ett tag så jag har plockat fram block och penna, säger Maria, och fortsätter:

– Det blir mest krokier, allt från nakenmodeller till dansare och musiker där jag försöker fånga närheten, ögonblicket, rörelsen eller musiken.

För den som inte vill vänta till lördag med att ta del av Konstrikets deltagares verk hålls en samlingsutställning i Partille herrgård parallellt med konstrundan. Den utställningen invigs i morgon kväll, fredag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.