ARKIVBILD: Mikael Svensson
PIANISTEN DAVID CARBE. Den 12 september inleder David Carbe kvartett och solisten Stina Klintbom Vårgårda Teaterförenings höstprogram.
ARKIVBILD: Mikael Svensson
PIANISTEN DAVID CARBE. Den 12 september inleder David Carbe kvartett och solisten Stina Klintbom Vårgårda Teaterförenings höstprogram.

Teaterhöst för stora och små

Vårgårda

Pianisten David Carbe är en musiker utöver det vanliga. Hans kvartett, tillsammans med gästsolisten Stina Klintbom, är först ut i Vårgårda Teaterförenings höstprogram.

På tisdag, den 12 september, underhåller David Carbe i Kulturen.

– Han är fantastiskt duktig och därför mycket upptagen. Vi brukar inte ha föreställningar på tisdagar, men det var den dagen han var ledig, säger Carin Ingemarsson, ordförande i Vårgårda Teaterförening.

David är 24 år och kommer från Kungälv. Trots sin ungdom har han hunnit med en hel del.

– Han påminner om Robert Wells och har en bred repertoar. Han spelar alla musikstilar, säger Carin Ingemarsson.

Maia-ensemblen har besökt Vårgårda ett antal gånger, bland annat gjorde de succé tillsammans med Sven-Bertil Taube för sex år sedan. I år har de 15-årsjubileum och bjuder på föreställningen ”Ett sista glas”, som spelas i Kulturen 1 oktober.

Det blir material av bland andra Monica Z, Hasse o Tage, Kent Andersson, och Lena Ph. En riktig jubileumscocktail.

Barnteater

”Röda röda blomster i mitt hjärta gingo in”, skulle hållits på Mathias Kök & Rum i slutet av oktober. Det har tyvärr fått ställas in på grund av sjukdom.

I samarbete med Sparbanken Alingsås arrangerar teaterföreningen den 30 oktober barn- och familjemusikalen, ”I Mumindalen”. Den riktar sig främst till barn mellan 4-9 år.

Bjällerklang

Höstprogrammet avslutas 26 november i Kulturen med ”Bjällerklang” – en 50-, 60-, 70-talsshow om julen.

– De är jättepoppis och trevliga att ha att göra med. De har bland annat gjort succé med föreställningen ”Myggjagare och Näbbstövlar”, säger Carin Ingemarsson. Det blir sånger och lekar från förr och mest profana sånger.

Det här är en förkortad version av en artikel som tidigare har publicerats i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher