ARKIVBILD: Stig Gustavsson
HAR SOMNAT IN. Efter en längre tids sjukdom avled i lördags morse riksevangelist och pastor Torsten Åhman. Under många år var han verksam i Vårgårda.

Torsten Åhman har avlidit

Vårgårda

Riksevangelist och pastor Torsten Åhman har avlidit i en ålder av 73 år. Han var en välkänd profil, särskilt i Vårgårda, där han under en längre tid var verksam i nuvarande Equmeniakyrkan.

Det är tidningen Dagen – en tidning som Torsten Åhman under många år medverkade i som skribent – som meddelar nyheten att han efter en längre tids sjukdom, som under våren och sommaren blev mer akut, somnade in under lördagsmorgonen. 

Tomrum

Torsten Åhman föddes 1944 i Vadstena. Han var uppskattad av alla och hade lättsamt och enkelt sätt när han presenterade evangelium. Han var också en god lyssnare.

– Torsten har betytt mycket för enskilda, men också för vår rörelse. Känd och uppskattad av många lämnar Torsten Åhman ett stort tomrum efter sig, säger Lasse Svensson, kyrkoledare för Equmeniakyrkan till Dagen.

Författare

Torsten Åhman var även författare och skrev flera böcker. Han hade ett sätt som fick människor att känna sig lugna och trygga.

Det märktes inte minst när han skötte utfrågningarna av partiledarna under Vårgårda Möte. Flera av dem berättade att de kände sig ovana att bli utfrågade av en pastor, men Torsten Åhman var påläst och djupt engagerad i samhällsfrågor.

Utfrågningarna blev både allvarliga och humoristiska, men Torsten tappade aldrig tråden utan behöll skärpan, vilket uppskattades mycket av landets ledande politiker.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.