Tre tunga poäng till Holmalund

Fotboll

Holmalund tog tre blytunga poäng i den uppskjutna matchen mot Ulricehamn.
Men det borde inte varit så spännande som slutsiffrorna 2–1 (1–0) skvallrar om, enligt tränare Johan Nilsson.

Efter de senaste dagarnas regnande fick Holmalund skjuta upp lördagens match mot Ulricehamn till måndagskvällen och spel på Alströmervallen.
– Jag tycker grabbarna skötte det bra, alla förstod vikten av matchen och det var inga problem med att matchen flyttades. Snarare var det lite nervöst i början, ängsligt och vi kom inte rätt i vårt presspel, säger Johan Nilsson.
Men efter att HIF skakat av sig nerverna började man äga matchen allt mer och 1–0 från Felix Martinsson kom som ett brev på posten.
– I det läget hade vi tagit över ganska rejält och borde förvaltat det övertaget bättre. I paus ändrade vi lite i det taktiska, vi tyckte Ulricehamn rann igenom oss lite för enkelt, och vi trummade på bra i andra. När Felix gjorde 2–0 var känslan att trean och fyran var nära.
Det tredje målet kom också – trodde alla i Holmalund i alla fall. Men Felix Martinssons chip dömdes inte som mål av domarteamet, vilket föranledde vilda protester från hemmalägret.
– Jag och de flesta med mig tyckte det var solklart att bollen tog i hjulet på insidan av målet. Men det tyckte inte domarna. I samma veva sa Felix något olämpligt till den assisterande domaren och fick direktrött kort.
Utan sitt kreativa nav Felix Martinsson fick Holmalund fokusera mer på att behålla ledningen, snarare än att utöka densamma.
– Jag tycker ändå vi håller uppe spelet ganska bra, Ulricehamn var ganska uddlösa även om dom flyttade upp mycket folk mot slutet.
Med fyra-fem minuter kvar satt ändå reduceringen, men HIF kunde rida ut stormen.
– Den här trepoängaren har gubbarna jobbat ihop till. En riktigt tung seger som nog kommer vara jäkligt viktig att ha med sig i de sista två omgångarna, säger Johan Nilsson till sist.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.