”Vi visade bra pannben”

Bowling

Team Alingsås tog två poäng i hemmapremiären mot Stureby. 12-8 (6719-6594) slutade matchen efter att ”Teamet” imponerat i sista serien och vunnit den med 4-1.

-Killarna visade verkligen bra pannben när det gällde som mest, och det ska vi ta med oss, säger spelaren och lagledaren James Gruffman.

Efter den knappa förlusten mot Team Clan i elitseriepremiären ståtar Team Alingsås nu med två raka segrar. Och likt segermatchen mot Falkenberg såg det till en början ut som att hemmalaget skulle få en enkel resa mot de två poängen. 

5-0 i den första serien gav Alingsås en kanonstart på matchen.

Men skam den som ger sig tänkte gästerna från Stockholm. Den andra serien slutade 1-4 och i totalen var ställningen 6-4.

Stärkta av uppryckningen fortsatte Stureby att bjuda på kamp i den efterföljande serien. 2-3 slutade den, vilket innebar hemmaledning 8-7 inför avslutningen.

Väl där tog dock Team Alingsås hand om taktpinnen direkt, och gick ifrån till en 4-1-seger på ett imponerande vis:

-Vid ledning 5-0 blev vi lite för bekväma, och då högg Stureby direkt. Tyvärr har vi lite problem när det blir ändrade förutsättningar, vilket leder till att vi blir osäkra i vårt spel. Det är såklart en mental grej, som vi jobbar hårt med. Därför var det väldigt skönt att vi lyckades styra upp det i sista serien, säger Gruffman.

Emanuel Jonsson (933) och Mikael Roos (909) var poängbäst i hemmalaget.

Fler kommentarer i tisdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher