Foto: MÅRTEN ÖHMAN
MUF I PARKEN. Från vänster: André Björkdahl, ordförande, William Lennström Schmidt, den hundrade medlemmen, och Dennis Alvdén, vice ordförande.

William är nummer 100

Alingsås

MUF växer i Alingsås. Och nyligen registrerades medlem nummer 100, William Lennström Schmidt.

Under verksamhetsåret har det Moderata ungdomsförbundet (MUF) i Alingsås haft en tydlig ambition att växa. I augusti nådde man upp till det uppsatta målet om 100 medlemmar då man lyckades värva William Lennström Schmidt.

– Men man får inte nöja sig. Så det gäller att sätta ett nytt mål, säger André Björkdahl, ordförande.

Vilket blir det nya målet?

– Vi satte 150 till årsskiftet, säger André. Når man detta mål så kommer MUF i Alingsås i princip ha fördubblat antalet medlemmar sedan början av året.

Hur har ni gått tillväga?

– Vi har varit på Alströmergymnasiet främst, säger Dennis Alvdén, vice ordförande. Det har varit vår bas. Och sedan har man värvat vänner och släktingar.

William: varför valde du att gå med i MUF? – Det är åt det här hållet som jag är politiskt lagd, säger William.

Men många ungdomar av idag har säkert starka politiska uppfattningar utan att gå med i ett parti. Tror du att det är så och vad beror det på i så fall?

– Ja, jag tror att det finns en rädsla att man ska bli dömd när man går med i ett politiskt ungdomsförbund, säger William.

– I Sverige finns det tyvärr en kutym att inte berätta om vilket parti man röstar på, säger Dennis.

Anses politik som töntigt?

– Jag tror faktiskt det, säger Dennis. Vissa vänner man har säger ’ jaha, du håller på med sånt’, säger Dennis, som menar att politiken ger honom en plattform att kunna förändra, och menar att de som klagar på i största allmänhet på samhällets tillstånd borde tänka på att det faktiskt finns vägar fram, som den politiska.

”Också en plikt”

– Demokrati är en rättighet. Men också en plikt. Och i en fungerande demokrati måste folk inte bara rösta utan veta vad man röstar på, säger André.

Om ett år är det val och de frågor som MUF kommer driva lokalt är inom politikområdena företagsklimat och bostäder. Tillsammans med MUF Västra Götaland Västra har man också tagit fram ett kampanjmaterial inom skolans område, som bland annat syftar till att göra läraryrket mer attraktivt och införa en möjlighet för elever att överklaga betyg.

Vad händer närmast inom MUF i Alingsås?

– Det blir en utbildning i Göteborg för alla MUF-föreningar i Västra Götaland-regionen, säger Dennis.

– Och sedan förbereder vi talarkvällar under hösten, säger André.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.