Foto: MIKEY LENNARTSSON
Foto: MIKEY LENNARTSSON

Gerdsken klart för kval

FOTBOLL

Klara för kval till tvåan trots storförlust i sista omgången av division III. Gerdsken föll med 0–4 hemma mot IFK Falköping. Men räddades av bottenlaget Ulricehamn som skrällvann med 1–0 borta mot IFK Tidaholm.

Strax före halvtid fick Gerdsken ett gyllene läge att ta ledning på Alströmervallen då anfallaren Fredrik Johansson löpte sig fri och kapades.

Domaren Ademir Avdic nöjde sig med att dela ut ett gult kort till inbytte Falköpingsmittbacken Fredrik Jungergård och peka på straffpunkten.

Straffen från Gerdskens lagkapten Jacob Borg räddades dock av Adam Gustafsson i Falköpingsmålet. Och när Borg, i efterdyningarna av straffräddningen, fick ett helt öppet läge att nicka på ett inlägg så missade han målet med några centimeter.

I stället var det Falköping som inledde målskyttet i matchen då Linus Land förvaltade en snabb omställning på bästa sätt.

Slutresultatet blev förnedrande 0-4 till gästerna, men det spelade desto mindre roll för tabelläget.

Gerdsken är klara för kval till division II eftersom tabelltrean IFK Tidaholm oväntat föll med 0-1 hemma mot avhängda nästjumbon Ulricehamn.

– Det är härligt att komma tvåa som nykomlingar, även om det är Ulricehamn som fixar det, säger Gerdskens tränare Lars-Petter Björk, som nu får börja ladda inför kvalet där man inleder mot AFK Linköping.

Älvsborgs FF är det tredje laget i gruppen.

Mer om matchen i tisdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher