48-åring fälls för våldtäkt mot barn

Herrljunga

En 48-årig man döms till fängelse i 2 år och 9 månader efter att han haft sexuellt umgänge med en minderårig flicka.

Det var under sommaren som den 48-årige mannen stämde träff med en minderårig flicka efter att de haft kontakt med varandra via en chatt på nätet. De båda möttes i flickans bostad i Herrljunga kommun, och mannen hade där sexuellt umgänge med flickan.

Efter att händelsen blivit känd greps mannen av polis och sedan slutet av augusti sitter han häktad. När 48-åringen nyligen ställdes inför rätta erkände han gärningen. Med stöd av erkännandet och övrig bevisning som åklagaren har lagt fram fäller tingsrätten mannen för våldtäkt mot barn.

Påföljden bestäms till fängelse i 2 år och 9 månader och mannen döms också att betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan. På grund av den allvarliga brottsligheten ska 48-åringen vara fortsatt häktad i väntan på att domen mot honom vinner laga kraft.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher