Alingsås föll i Vänersborg

Ishockey

Alingsås Hockey har fått en tung start på seriespelet. På onsdagskvällen förlorade laget med 1–4 (0–1, 0–2, 1–1) mot Vänersborg på bortais.

1–4 hemma mot Ulricehamn följdes alltså upp med en ny tung förlust mot tippade topplaget Vänersborg.

Och det var en Alingsåsbekant trio som gav hemmalaget ledningen. Sebastian Mårtensson prickade in 1–0 efter 15 minuter, på pass från lillebrorsan Niclas Mårtensson och Marcus Pettersson.

– Vi började jäkligt bra och var aggressiva, men tyvärr fick vi ingen utdelning. Därför var det extra tungt när dom kunde ta ledningen i matchen, säger Martin Krook, assisterande tränare.

En minut in på andra perioden ökade Niklas Norin på till 2–0. När samma spelare gjorde 3–0 med bara 54 sekunder kvar till periodpaus var uppförsbacken brant för Alingsås Hockey.

I tredje perioden jagade gästerna ett mål för att skapa lite närkontakt, men utan resultat. Istället gjorde en viss Niklas Norin efter 11.49, ett mål som såklart var helt matchavgörande.

Med fem minuter kvar skulle dock reduceringen komma, och den som spräckte nollan var Emil ”Sillen” Persson i spel fem mot tre.

– Matchen som helhet var spelmässigt jämn. Den stora skillnaden var att dom gjorde mål på sina chanser. Och det gjorde inte vi, säger Martin Krook.

Förlusten till trots kunde Krook och kompani ta med sig en del positiva saker hem.

– Fortsätter vi spela så här framöver borde den första trepoängaren komma snart. Det gäller bara att börja sätta dit puckarna när tillfälle ges. Den här insatsen var ändå bra mycket bättre än den i premiären, säger Martin Krook.  

MATCHBETYG

2) Simon Strandman

1) Henrik Ekeståhl

1) Hampus Klozz

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher