Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRŁN

Alingsås första förlust för säsongen

Handboll

Alingsås HK är inte längre obesegrade i Handbollsligan.
Det såg Redbergslid till när man vann i Lisebergshallen med solklara siffror.

I en halvlek svängde pendeln fram och tillbaka mellan Redbergslid och Alingsås men i andra stannade den kvar på hemmalagets sida.

AHK var egentligen aldrig nära poäng.

– Det känns inte alls bra faktiskt. Vi har gjort hyggliga prestationer innan men idag faller vi igenom totalt. Vi tar jäkligt dåliga beslut och spelar inte som ett lag, framförallt inte bakåt, säger en besviken Mikael Franzén.

När Felix Claar hängde in 10–8 började Alingsås komma igång, först gick man ikapp och sedan förbi. AHK hade drömläge att dra ifrån ytterligare och verkligen ta ett bastant grepp om matchen inför andra halvlek när Albin Stenberg fick sätta sig på botbänken i två minuter med drygt fyra minuter kvar.

Men då svängde återigen matchen över till RIK:s fördel.

Hemmalaget gjorde 2–0 på sin egen utvisning varav 14–15 på kontring efter en slarvig pass av Felix Claar. Alingsås fick sista chansen att ta ledningen med halvlekens avslutande anfall, men det mynnade bara ut i ett misslyckat skottförsök av Tobias Sandberg.

 

Matchen rann AHK ur händerna tidigt i den andra halvleken. Onödiga utvisningar och en mycket bra Tobias Thulin i hemmamålet gjorde att Redbergslid hade greppet med ett par-tre bollar större delen av andra halvan. Det sista hoppet fick Alingsås när Daniel Tellander förstafaskontrade in 27–24 med sex minuter kvar och tvingade Redbergslid till timeout.

Svaret från Göteborgarna blev fyra raka mål och fortsatt storspel av Tobias Thulin medan Alingsås allt som oftast fastnade i täckta, desperata skottförsök.

– Det vi gör bra stundtals i första är framför allt att vi spelar försvarsspel ordentligt, och går rätt på mål framåt. Tyvärr kastar vi bort det övertaget med några dumma utvisningar och bjuder in Redbergslid i matchen igen. När vi sedan ska försöka komma ikapp i andra börjar vi jaga en och en framåt. Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Mikael Franzén med en suck. 

– Så som det såg ut i slutet av andra är inte anständigt på något sätt. Vi förlorar mot ett bättre RIK idag. Riktigt tråkigt när så många från Alingsås var här och tittade på oss. Då vill vi gärna kunna bjuda på mer än såhär.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher