Arkivbild: PHILIP MAURITZSON
SÅHÄR såg det ut när det begav sig i våras.

Avstamp för Mötesplatsen

Alingsås

Söker du arbete? Eller söker du personal? Mötesplatsen på Estrad, i mars, sammanfogar dessa intressen.

För femte året i rad kommer jobbmässan Mötesplatsen att arrangeras i Estrad, den 1 mars 2018. Målet med mässan är att företag och arbetssökande ska kunna knyta kontakter.

– Det har ökat konstant hela tiden, säger Tina Svensson från Arbetsförmedlingen.

Första året fanns mellan 15 och 20 företag på plats och senast var det ett 50-tal. Mässan riktar sig brett till alla som söker arbete. Dels kommer skolungdomar besöka mässan, dels personer som är arbetssökande.

Ökade öppettider

Nytt på nästa mässa är den också riktar sig till så kallade ombytessökande, alltså de som idag har ett arbete med som letar efter nya utmaningar i livet. För att denna grupp ska kunna besöka mässan kommer vårens tilldragelse ha mer generösa öppettider.

– Det är många som bor i Alingsås idag och som pendlar till våra kranskommuner, säger Svensson.

På mässan kommer det finnas representanter från kommunens största arbetsgivare till mindre företag i olika branscher. Totalt hoppas man på drygt 2 000 besökare. Mötesplatsen arrangeras av Arbetsförmedlingen, Alingsås kommun och Estrad.

Artikeln har tidigare publicerats i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

 

 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.