Foto: ERIKA ARNADOTTIRChristoffer Hiding.
Foto: ERIKA ARNADOTTIR
Christoffer Hiding.

”All musik jag lyssnar på bärs av rösten”

Min Spotifylista

1996. Klockan är 07.15 på morgonen och adventskalendern har precis tagit slut. Minns att jag byter kanal till TV4 där videon till Blackstreets No Diggity precis dragit igång.

Jag älskade varenda ton – en ny värld öppnade sig. Efter att ha lyssnat på den moderna 90-tals-RnB:n upptäckte jag sedan subgenren neosoul genom Eric Benét och hans skiva A Day In The Life. Det blir min första stora musikaliska förälskelse. Neosoulen är fortfarande musiken jag lever och andas. Fusionen av hiphop och 70-talssoulen exemplifieras bäst av min husgud D’Angelo. 

Sökte mig sedan tillbaka till rötterna, upptäckte Stevie Wonder, Marvin Gaye och Prince. Lyssnade mycket på gospel.

På senare år har jag breddat mitt musiklyssnande till akter som Fleet Foxes, Laleh och Bon Iver, men all musik jag lyssnar på bärs av rösten. Där hittar man kärnan, det innersta, själen. 
Christoffer Hiding

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher