Den luriga sparbanken

Alingsås

Instämmer helt med Olle Torges insändare i lördagens tidning (papperstidningen och e-tidningen, reds anm.). Visst är det bra att bankerna har koll på om stora summor pengar sätts in eller flyttas runt men jag har några frågor.

Har Sparbanken Alingsås själva komponerat det frågeformulär de skickat ut och lagt till några frågor eller är det samma formulär hos alla banker? Och varför behöver man veta om, varför, till vad och hur mycket man sparar?

Utöver det känns det ledsamt att man som kund hos Sparbanken under större delen av livet får till sig att om man inte fyller i detta formulär är inte Sparbanken Alingsås längre intresserad av att behålla en som kund.

  • Dags att byta bank?
En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Vi på Sparbanken Alingsås arbetar aktivt med att skydda alla våra kunders ekonomiska intressen och vi måste enligt lag göra en bedömning av risken för att användas för penningtvätt eller finansiering av terrorism.
    Det innebär att vi måste ha god kunskap om våra kunder och deras affärer och vi måste dokumentera denna kunskap. Att vi ställer dessa frågor är alltså ett lagstadgat krav och en del av vårt samhällsansvar för att motverka brottslig verksamhet och vi hoppas på din förståelse.
    Om någon person fått brev från oss som ej är vår kund ber vi om ursäkt – då har vi gjort fel.
    Mvh
    Sparbanken Alingsås

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher