En bedrövlig första period fällde IBK Alingsås i hemmamötet med Partille. Foto: Jörgen Björme.

Dramatiskt när IBK Alingsås föll

Innebandy

IBK Alingsås var nära att lyckas med en sanslös upphämtning hemma mot Partille i lördags. Men det blev förlust med 7–8.

IBK Alingsås stod för en usel inledning på toppmötet i Stadsskogshallen och förlorade den första perioden med stygga 1-6. Men hemmalaget tog sig samman och var ytterst nära en bragdartad upphämtning.

Periodsiffrorna för de två följande perioderna blev 3–1, 3–1. Och avslutningen var något alldeles extra.

Med tre och en halvminut kvar av matchen, vid ställningen 6-8, drog Alingsås-forwarden Alessandro Johansson på sig en tvåminuters utvisning. Men i det numerära underläget lyckades Rikard Stenbäcken, med sitt andra mål inom loppet av fyra minuter, skapa rejäl nerv.

IBK Alingsås tog ut målvakten och låg på för en kvittering som så när kom med tio sekunder kvar att spela. Kevin Keijsner hittade, med en studsande boll, fram till Jonas Similä vid den bortre stolpen. Similä fick träff på bollen – men inte tillräckligt för att den skulle gå in bakom den överspelade motståndarmålvakten och in i det öppna målet.

– Synd. Det hade blivit en jäkla vändning. Klart att det är starkt att hämta ikapp ett sådant underläge, men det räcker inte. Det finns inte mycket att glädjas åt. Vi hade inte ett rätt i den första perioden, säger IBK Alingsås assisterande tränare Niklas Bengtsson.

Partille klättrar därmed förbi IBK Alingsås i tabellen och är ny tvåa med tio poäng, en pinne före Alingsås på tredjeplatsen i division I.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.