Foto: MIKAEL SVENSSON

Efterlängtat segerjubel

Fotboll

Holmalunds spelare och ledare jublade efter matchen mot Kungsbacka. Inte undra på det då laget vann med 3–2 (1–1) efter att Felicia Edgren avgjort matchen i slutskedet. – Vi har samlat ihop till det här, säger tränaren Jerry Carlsson.

Holmalund har haft det jobbigt på sistone, och var inför mötet med Kungsbacka på Alströmervallen i stort behov av poäng.

Det syntes också att laget hade bestämt sig för att ge gästerna en ordentlig fajt.

Efter en knappt kvart tog man också ledningen genom Linnea Ström, som gjorde sin första a-lagsmatch från start. Med en läcker liten styrning överlistade hon gästernas målvakt.  

– Jag blev faktiskt lite chockad när bollen gick in i mål. Samtidigt var det en underbar känsla givetvis, säger 17-åriga anfallaren med ett skratt.

Hemmalagets glädje blev dock kortvarig då Kungsbacka kvitterade ganska omgående. Efter 1–1-målet höjde sig HIF en klass och var också nära att ta ledningen precis före pausvilan när konstruktiva Rebecca Cameras prickade ribban.

I andra halvleken skapade båda lagen ett par halvchanser var innan det bjöds på en liten målexplosion i slutdelen av matchen. Först tryckte Linnea Ström in 2–1 i 86:e minuten på pass från inhopparen Olivia Sultan, och bara minuten senare kvitterade Kungsbacka på straff.

– Det var såklart tungt i det läget, men vi gav oss inte och fick ju också sista ordet, säger Linnea Ström som hyllades av sin tränare.

– Fram till i somras hade hon bara spelat i division II och nu presterar hon detta i elitettan. Linnea tillför helt klart en extra dimension i vår offensiv. En makalös insats, säger Carlsson.

Vid likaläge 2–2 blev vänsterbacken Felicia Edgren stor hjälte när hon utan pardon dundrade in 3–2 i den fjärde tilläggsminuten.

De tre poängen var efterlängtade för Holmalund, vilket syntes efteråt.

Spelarna samlades i en ring och sjöng samtidigt som nävarna höjdes mot skyn.

Mer om matchen i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.