• Foto: Benjamin Vnuk
    För de minsta. Dans, musik och spännande ljud bjuds de allra yngsta på i föreställningen Ah hallo bebis som ges under Familjelördag.
  • Foto: Pressbild
    TILL KULTURNATTA. Författaren Björn Ranelid gästar Alingsås på lördag.

Familjelördag glider över i Kulturnatta

Alingsås

Kom till-baka! – det är temat för lördagens Familjelördag i Alingsås kulturhus. Det bjuds bland annat på bebisunderhållning, dockhuspyssel och öppningskalas för museet.

 Alingsås kulturhus bjuder på en rad aktiviteter under helgens Familjelördag, som denna gång sedan kommer övergå i Kulturnatta.

Det ges givetvis chans att se museets nya utställning Hem – Alingsås som hem då och nu, under familjelördagen. I museet bjuds det också på musikskapande av tandborstar med Minna Krook, Kerstin Abrahamsson och Per Sjögren, som även utlovar dans på mjuka täcken och spännande ljud för de minsta. Det ges även en workshop med konstnären och illustratören Camia PIA Pettersson, som tillsammans med barnen bygger rum och personligheter för de som bor i Brunobananien.

Rakt över gatan, i biblioteket, finns chansen att ta del av klurigheter, knep och knåp. I samma hus, i konsthallens ateljé, uppmanas besökare att komma och baka, kanske en lerkaka? Baktemat återfinns också i Lena med lådans sagostund som ges på Lilla scen i kulturhuset.

Blir till Kulturnatta

Som nämnt kommer Familjelördag under eftermiddagen glida över i Kulturnatta, med aktiviteter för såväl ung som gammal. Bland annat väntar ett besök av Björn Ranelid, som enligt arrangörerna fått fria tyglar.

För att nämna något annat ur Kulturnattas digra program kommer man kunna ta del av Poetry slam med poeten Louise Halvardsson och träffa Pikachu.

Se hela programmet här >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher