FOTO: MIKOLAJ TADEUS URBANSKI
SVENSK FILM. Jordgubbslandet, en film om gästarbetare och deras vardag i ett fördomsfullt Sverige, är en av filmerna som visas på Palladium kommande vecka.

Filmfest för skolelever

Alingsås

Kommande vecka får kommunens skolelever chansen att ta del av filmfestdagar på Palladium. Temat identitet går som en röd tråd genom de filmer kommer rullas upp på bioduken under veckan.

Hur är det att vara flicka i Indien? Att vara föräldralös, annorlunda, att känna sig ensam och utanför, eller komma från ett annat land till Sverige? Det är några av de frågor som kommer väckas i de tretton filmer som visas på Palladium under veckan.

I samarbete med ARF

Bland de titlar som visas syns bland andra Mitt liv som Zucchini, som visas för de allra yngsta skoleleverna, samt den kritikerhyllade Jordgubbslandet, som riktar sig till den lite äldre publiken.

Den visningen sker i samarbete med ARF (Antirasistiska filmdagar) som arrangerar seminarier och där de med filmens hjälp diskuterar rasism och andra uttryck för intolerans.

Baserade på böcker

Eleverna kan också, bland mycket annat, se fram emot att ta del av den Oscarsbelönade Moonlight, Rum 312 och Captain Fantastic.

De flesta filmerna som visas under veckan är baserade på böcker. Därför ges även möjligheten att ta del av ett filmbokbord i Kulturhuset, arrangerat av ungdomsbibliotekarien Raz Sanatkar Modabber.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.