FOTO: BILDBYRÅN
FOTO: BILDBYRÅN

Flodman visade vägen

Handboll

Det gamla gardet regerar i ett nykomponerat Alingsås. I kvällens seger, 27-25, borta mot Sävehof tog Andreas Flodman återigen på sig en ledande roll.

– Vi som har spelat här ett tag vill föra vidare moralen som AHK står för, säger han.

Högersexan inledde och avslutade målskyttet i en slarvig och hafsig första halvlek som gästerna vann med 11-10.

Och mot slutet av tillställningen fick Andreas Flodman ännu en gång ikläda sig en nyckelroll under en avslutning som blev en repris på nagelbitaren i Estrad lagen emellan senast.

”Moralseger”

Han lobbade läckert in 25-24 och Rickard Frisk stod för en matchavgörande räddning på en kanon från Jonas Larholm med minuten kvar att spela. När Andreas Berg sedan ökade på till 26-24 med halvminuten kvar var saken klar. 

Sävehof snyggade till siffrorna något innan Johan Nilsson fastställde slutresultat till 27-25. Detta var AHK:s andra raka seger och sjätte vinst totalt för säsongen.

– Det kändes gött. Jag bommade lite förra matchen (mot Guif), så det var skönt att få sätta dit lägena, säger Andreas Flodman, som blev AHK:s bäste målskytt med åtta fullträffar varav en på straff.

En repris på mötet i Estrad. Hur roligt är det att spela de här matcherna?

– Det är de här matcherna man vill spela. Det är jämna matcher mellan lag som känner varandra väl och litet hetsigt ute på planen. Det var en bra genomförd match och en moralseger för oss.

Många nya ansikten i laget. Men du tar återigen på dig en ledande roll. Vad tänker du kring det?

– Vi som har spelat här ett tag vill föra vidare moralen som AHK står för; kämpa, slåss, ta alla lösa bollar. Det blir mycket klyschor, men det är det som AHK har stått för och det är det som vi försöker föra in till de nya i laget.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher