Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

Förre ÖIS-spelaren tar över AIF

Fotboll

En meriterad spelare men helt oprövad som tränare. Niklas Klingberg tar över efter Per Krantz i Alingsås IF. – Jag ser verkligen fram emot den här utmaningen, säger 32-åringen, som har spelat i såväl allsvenskan som superettan. 

AIF:s fotbollsansvarige Lasse Samuelsson berättar att klubben jobbat med ett par olika spår i jakten på Per Krantz efterträdare. Och valet föll alltså till slut på Niklas Klingberg, som nu debuterar som tränare på seniornivå. 

– Han jobbar tillsammans med Hurtig (Anders, ordförande AIF Fotboll) och givetvis pratade dom med varandra. Där fick vi en bra ingång, och på den vägen är det. Sen har jag själv sett honom spela, bland annat under åren i ÖIS. Det är en driven kille som verkligen brinner för fotboll, och vi tror att han kommer passa in perfekt i AIF.

Som spelare har mittfältaren Klingberg onekligen tunga meriter, och faktum är att han debuterade i allsvenskan för Örebro SK redan som 17-åring. Dessutom har han spelat i superettan under flera säsonger (Degerfors, Enköping och Örgryte).

– Som ung var Niklas en jättetalang och spelade i såväl U17 som U19-landslag. Han är i samma årskull som Sebastian Larsson, och var väl så bra som honom när det begav sig. Tyvärr hade Niklas en del otur med skador under karriären, och dom hämmade hans utveckling, säger Samuelsson.

Sin gedigna meritlista som spelare till trots har Klingberg aldrig tränat ett lag.

– Någon gång ska ju vara den första, och för oss känns det väldigt kul att han inleder tränarkarriären här. Med tanke på vilken rutin Niklas har och alla de kunskaper han samlat på sig under vägen är jag övertygad om att detta kommer bli bra, säger Samuelsson.

Inför 2017 gick Niklas från Örgryte till Torslanda IK i division II, och där blev det totalt tre fullträffar. Hur mycket spel det blir i Alingsås IF vet han dock inte: 

– Visst kommer jag att spela ett visst antal matcher, men först och främst så kommer jag fokusera på att vara tränare, säger Klingberg. 

Läs mer vad Niklas säger om sitt nya uppdrag och vilka framtidsvisioner han har i lördags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher