Här grips misstänkta tjuvligan

Vårgårda

Här tas de på bar gärning.
Männen som misstänks för stöldförsök ur en Postnord-lastbil greps med hjälp av övervakningskameror som filmade i realtid.
– Det här tillvägagångssättet har aldrig tidigare dokumenterats, säger företagets säkerhetschef Alexis Larsson.

Sedan mitten av september sitter fyra män häktade misstänkta för att ha försökt stjäla gods ur en Postnord-lastbil under färd på E20 i Vårgårdatrakten.
Klart är också att gods till ett värde av 2,5 miljoner kronor har försvunnit vid fullbordade stölder ur lastbilar.
Ett par gömda övervakningskameror, som gick att följa i realtid på en läsplatta, hade installerats i släpet på lastbilen som bedömdes vara i riskzonen.
Alexis Larsson, chef för säkerhet och reklamationer på Postnord, och en kollega hade grupperat sig i närheten och hade telefonkontakt med lastbilschauffören.
Plötsligt såg de att bakdörrarna öppnades på lastbilen och att två män klättrade, från motorhuven på en personbil med släckta lysen, in i ekipaget som färdades i 80 kilometer i timmen.
 
Alexis Larsson gav chauffören order om att bromsa in så att männen inte kunde lämna lastbilen eftersom deras egen bil var tvungen att hålla avståndet.
När lastbilen stannade och männen öppnade bakdörrarna möttes de av en stor insatsstyrka från polisen.
– Två gärningsmän greps i lastbilen, de satt och väntade och förstod att det var kört, och två greps i flyktbilen som polisen stannade. Det känns väldigt bra att vi, tillsammans med polis, har lyckats gripa en såpass avancerad kriminell liga, säger Alexis Larsson.
 
Läs mer i AT på torsdag!
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher