Foto: IDA HIDING

Hiding jagar personligt rekord

Löpning

Bland alla deltagare i Running Lights sticker en hemvändare ut lite extra. 
– Nytt personbästa är målet, säger Christoffer Hiding.

Löparfesten Running Lights är tillbaka under lördagen. Som vanligt inleds festligheterna med knatterace följt av de lite äldre barnen, innan det är dags för de längre loppet att ta vid. Höjdpunkten är såklart milen, det sista loppet för kvällen, där många starka löpare kommer till start.

Inte minst i form av Christoffer Hiding, musikern från Alingsås som satsat hårt på löpningen de senaste åren.
– Jag tog upp löpningen 2014 helt enkelt för att jag var i ganska kass form och jag ville komma under 40 minuter på milen. Då landade jag på 38 minuter, men sedan blev det ett uppehåll till maj 2015 då jag verkligen tog tag i löpningen på allvar, berättar Hiding.
– Jag älskar ju att röra på mig och har spelat fotboll hela livet. Sedan jag slutade med fotbollen har jag sökt något annat och löpning passar mig bra. Det är kul att hålla på med något där man utvecklar sig själv på individnivå och inte är beroende av andra. Allt är upp till vad du själv gör.

Efter att han inledde sin satsning på löpningen har Christoffer pressat sig själv hårt. Det blir runt sex träningspass i veckan fördelat på drygt tio mil.
– Dels är det bara skönt att vara ute och springa men det handlar också om att se hur bra man kan bli. Jag har pressat mitt personliga rekord på milen till 34 minuter och 40 sekunder.
När han ställer upp i Running Lights i kväll är målet självklart för Hiding:
– Det är nytt personligt rekord som jag siktar på, inget snack om saken. Det är första gången jag springer Running Lights och har förstått att det är en ganska flack bana, så jag tänker cykla runt banan på lördag och få en bättre känsla för den.

Har du koll på motståndet?
– Jag vet att det finns några i fältet som springer på drygt 33 minuter. Jag hoppas kunna haka på dom i början och få lite draghjälp. Här i Stockholm där jag bor känner man till de flesta löparna men de som jag inte kan har jag försökt googla lite på och se vad dom springer på för tider.

Du är med andra ord ett stort hemmahopp?
– Haha, det vet jag inte om jag är. Men pallplats hade varit kul!
Formen då, är den god?
– Det känns så, jag sprang på 34,46 i Hässelbyloppet senast och tycker nog att jag borde kunna förbättra mitt pers med minst sex sekunder.

Efter Running Lights återstår två lopp för Christoffer. Först Varvetmilen i Södertälje och sedan en halvmara på Åland.
– Halvmara är väl den distans där jag har sämst pers på hittills så det hoppas jag kunna putsa på Åland, säger han.

Är det hårdträning som väntar sedan?
– Japp, det stämmer. Vi har fått en ny tränare till klubben, Fredrik Urbohm, som bland annat har vunnit SM-guld i maraton. Han är helt fantastisk och det känns grymt att ha en sådan tränare med sig. Det är bara att göra som han säger så löser det sig (skratt).

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.