Foto: Bosse Åström

”Hur bra man är avgör om man spelar”

Handboll

Det är återigen dags för Alingsås HK och IK Sävehof att drabba samman i Handbollsligan.
AHK kommer till Partille Arena med en gulsvart, 17-årig hemvändare som glöder.

Det handlar såklart om William Andersson Moberg som värvades från Sävehof till Alingsås inför säsongen och som charmade hela Estrad i segermatchen mot Guif i söndags.

Men hans tränare Mikael Franzén är inte lika överraskad som alla andra över det han såg.

– Ser man till hur han såg ut under försäsongen så var det inte så konstigt. Han agerade moget och klokt redan där, sedan kanske man inte trodde det skulle gå riktigt så snabbt som det gjort. Av det jag sett på träningar och match så känner jag att man kan stoppa in honom utan att tänka efter. Det gäller att ge honom det utrymmet nu när han har lite flyt också, säger ”Frasse”.

– Både jag och Karen gillar det vi sett och spelarna litar på honom där ute. Han är absolut med och konkurrerar om en plats mot Sävehof, och i slutändan är det inte ålder som avgör om du spelar. Det är hur bra du är. Däremot måste man som ung spelare ha lite närmare koll på den fysiska biten. Kanske vila lite mer och så.

Många jämför honom med Jesper Konradsson som du hade under flera år i AHK. Ser du själv likheter?

– Ja men jag ser även likheter med Felix Claar. ”Konny” hade ju genombrotten som även William har, men han flyter inte igenom på det sättet som Felix gör. Däremot är avståndsbedömning och sådana detaljer mer som Claar, samtidigt som William är trygg i passningsspelet som Jesper var.

 

Inför onsdagens fajt i Partille finns det ett par frågetecken i truppen som Franzén brottas med.

– Mishels Liaba har fått backa på hjärntrappan efter hjärnskakningen mot RIK. Fysteamet har koll på det och han var med och cyklade på träningen senast, men vi vet inte riktigt varför det blivit sämre. Vi tror han kan ha fått en smäll till men det minns varken vi eller Mishels när det kan ha hänt. Att han spelar mot Sävehof är inte troligt.

– Sedan väntar vi på besked kring Gustav Skagerlings knäskada fortfarande. Varför det tar tid vet jag inte, men har inte tränat på en vecka eller så, sedan senast vi mötte Sävehof. Han lär inte spela nu heller.

Har det hunnit hända mycket i det Sävehof ni slog hemma sist?

– Dom har växt lite i laget tycker jag, det är fler spelare på banan nu. Sedan sitter deras försvar lite bättre också.

Tog ni de kliv framåt du ville att ni skulle ta mot Guif?

– Stundtals var det bra, framförallt bakåt. Vi spelade med ett nytt trea-par i Barud och Bergendahl, det är bra att dom fått en match till att spela ihop sig på.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.