Foto: NICHOLAS ALMANAKISJosephine Almanakis Sirander, författare, kommunikatör och journalist, bördig från Alingsås.
Foto: NICHOLAS ALMANAKIS
Josephine Almanakis Sirander, författare, kommunikatör och journalist, bördig från Alingsås.

I bilen har jag superkraft

Min Spotifylista

Musik suddar ut gränser och gör att människor får ett gemensamt språk; en unison frekvens för alla med öppet sinne. En våglängd där alla kan hänga utan att prata samma språk. Ljud i olika toner och rytmer som skapar en känsla. Sätter en stämning. Förstärker ett ögonblick. Blir till ett minne. Allt det där är musik för mig.

En av mina utopier är att ha en sådan där makalös röst så att jag kan sjunga i alla tonarter, en röst som griper tag i magen och kommer under huden på alla som lyssnar. Jag saknar den superkraften. Men inte när jag kör bil. För då är jag just den där personen som sjunger bäst i hela världen och har förmåga att förmedla den där nakna äkthetskänslan.

I min lista på Spotify har jag blandat låtar med go’ rytm, sköna melodier och bra texter. Min absoluta svenska favoritartist är Lisa Ekdahl. Jag älskar hennes musik och intelligenta texter. Ibland har jag perioder när jag lyssnar ihjäl mig på Lisa. Ben Harper är en annan av mina favoriter. Han blandar blues, folk, soul, reggae och rock. Och – man kan alltid lita på Van Morrison. Han är dock inte med på min lista för jag visste inte vilken jag skulle välja. Naturligtvis har jag blivit präglad av olika platser jag bott på och du hittar även spansk musik. Sista låten är ”Respect” med Aretha Franklin. Den går inte ur tiden, jag tröttnar aldrig på den och är lika mäktig varje gång jag hör den.

Det är en lista med gott och blandat, salt och sött, och jag tror att ordningen blev en skön mix. Så, klicka in dig på Spotify och listan josephineskrivmaskin. Kliv in i min gungande värld av rytmer, djupa röster som ger gåshud och texter som gör att du vill sjunga med. Sätt dig i bilen eller gå ut på en promenad i skogen, skruva upp volymen och insup superkraften om att du dominerar varenda ton och är en stjärna.
Josephine Almanakis Sirander

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher