Foto: Johan Hallberg
Bara bilvrak kvar. De nio bilarna som stod parkerade i carporten på Lärkvägen totalförstördes i branden.
Foto: Johan Hallberg
Bara bilvrak kvar. De nio bilarna som stod parkerade i carporten på Lärkvägen totalförstördes i branden.

Polisen: Ingen naturlig brandorsak

Alingsås

En förundersökning om grov mordbrand har inletts efter torsdagsmorgonens brand på Lärkvägen.
– Det finns ingen naturlig förklaring till branden i dagsläget, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens avdelning för grova brott.

Under torsdagen spärrades brandplatsen på Lärkvägen av och en teknisk undersökning genomfördes innan de brandskadade fordonen transporterades bort och den nedbrunna carporten röjdes upp.

– Bränder är svåra, bevisen brinner ofta upp. Den tekniska undersökningen är klar men vi har inte fått alla svar, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens avdelning för grova brott.

Stora ekonomiska värden

Med tanke på att branden orsakat omfattande ekonomisk skada och att det även funnits risk för spridning till ett intilliggande bostadshus har det startats en förundersökning om grov mordbrand.

Av allt att döma har branden startat i den del av carporten som ligger ut mot Vittraskolan till. Polis har pratat med ägarna till de förstörda bilarna och ingen av dem har haft kupé- eller motorvärmare igång under natten.

– Det är en hint om att det inte är något sådant som har startat branden, säger Mats Axelsson.

Efterlyser uppgifter

Polis har pratat med boende i området. Som läget är nu finns det ingen som har sett eller hört något som kan sättas i samband med branden. Polis ska fortsätta med dörrknackning i området för att om möjligt få in intressanta uppgifter. De efterlyser även hjälp från allmänheten.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med alla personer som har befunnit sig i området kring Lärkvägen under natten, säger Mats Axelsson.

Ingen hotbild

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten strax innan klockan tre på torsdagsmorgonen. Det är dock inte uteslutet att brandhärden har legat och pyrt en tid innan elden fick fäste och blossade upp.

– Vi vill inte stirra oss blinda på tidpunkten då larmet kom in. Vi är intresserade av uppgifter från människor som har befunnit sig i området från halvtvåtiden på natten och framåt, säger Mats Axelsson.

Av de uppgifter som polis har fått fram, och uppgifter som tidningen fått från personer på brandplatsen, så beskrivs området vid Lärkvägen som lugnt och fridfullt. Enligt polis finns heller inga uppgifter om hotbild mot någon i området.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher