Foto: MIKAEL SVENSSON
Foto: MIKAEL SVENSSON

Jättelöftet visade vägen

Handboll

William Andersson Moberg var ett enda stort leende efter matchen mot Guif. Inte undra på det då 17-åringen var högst delaktig i segern. – Vi visar en grym moral, säger femmålsskytten ödmjukt efter 31–27 (14–12).

William Andersson Moberg värvades inför den här säsongen från Sävehof. Tanken var att han skulle stå lite på tillväxt, men redan efter sex omgångar har han presenterat sig för den breda massan.  

– Bara att få kliva ut på Estrads golv och spela är stort för mig. Att jag sen dessutom lyckas med en del bra saker där ute gör ju inte saken sämre, säger den spelskicklige mittnian med ett skratt.

En del bra saker var det ja.

William stod för totalt fem mål, hittade öppningar för sina lagkompisar – och tog hemjobbet som vilken rutinerad elitspelare som helst.

– Klart att jag är nöjd med min insats. Före säsongen trodde jag att det kanske skulle bli något inhopp och så, men nu har det redan blivit en del speltid. Det gäller bara att njuta när man får chansen, säger han.

Matchen i sig svängde fram och tillbaka under den andra halvleken, och när väl ett av lagen såg ut att ha ett litet grepp kom det andra tillbaka.

– 27 insläppta kanske inte är riktigt godkänt, men Guif kontrade bra på oss. På slutet kunde vi ändå, mycket tack vare vår moral, gå ifrån och avgöra, säger Andersson Moberg.

Vid ställningen 27–27 med fyra minuter kvar klev först Samuel Lindberg fram och satte 28–27 från sin högerkant. När Magnus Persson sedan ökade på med 1.54 kvar via ett riktigt viljemål var Guif i brygga. 

Guif-tränaren Janne Ekman tog en time out för att samla trupperna – och bortalaget hade också chanser att reducera. Men skott utanför av Emil Hansson och räddning av Rickard Frisk på Simon Onestens skott gjorde att Estrad-publiken fick segervibbar.

När en viss William Andersson Moberg kom igenom och gjorde 30–27 med 35 sekunder gick ridån helt ner för ett tappert kämpande Guif.

Mer om matchen och fler kommentarer i tisdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher