Foto: MIKAEL SVENSSON
Foto: MIKAEL SVENSSON

Johansson har varvat upp

Fotboll

Säsongen varit lite upp och ner för Andreas Johansson. Men i takt med att laget börjat vinna igen har också lagets stora stjärna levererat.
– Tajmingen känns bättre och bättre, säger han inför ödesderbyt mot Holmalund.

AIF-anfallaren Andreas Johansson är ingen man av stora ord, och det märks att han hellre pratar om laget än om sig själv.
– Visst, jag tycker att jag lyft mig på slutet, men det har ju att göra med att vi som lag fått ihop det bättre. Bollarna studsar inte ifrån mig längre, som dom hade en tendens att göra för en månad sedan. Allt det där hänger ihop med att mitt och lagets självförtroende fått sig en skjuts framåt efter den senaste tidens segrar, menar Johansson.

I derbyt mot Gerdsken senast gjorde Andreas två av målen (tolv totalt i serien), och gav AIF hopp om fortsatt spel i division III.
Ett hopp som nu står till att laget besegrar Holmalund på Brogårdsvallen i eftermiddag:
– Det är klart att matchen är otroligt viktig. Samtidigt gäller det att vi går ut och spelar vårt spel. Börjar vi fundera är det lätt att man blir passiv och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Dessutom måste båda lagen gå framåt och jag tror det kommer bli en en ganska offensiv fotboll, säger Johansson.
Ingen 0–0-match att vänta då med andra ord?
– Det tror jag absolut inte. Även om vi åker på ett tidigt ledningsmål i baken så är jag säker på att vi kommer att göra fler mål än dom. Och det är ju det som räknas i fotboll.

Hur ser du på att det är just Holmalund som väntar i den avgörande matchen?
– Klart att det är lite speciellt. Jag var ändå i Holmalund i åtta år. Men det är snarare så att jag minns relationerna med spelarna, inte så mycket föreningen. Nu spelar jag i AIF och det är den klubben jag brinner för.

Andreas Johansson och hans Linnea fick för en dryg månad sedan en dotter, och han säger att framtiden på det gröna fältet är ett oskrivet blad.
– Jag lever här och nu, vad som händer framöver har jag inte funderat på om jag ska vara ärlig. Först och främst ska vi spela färdigt den här säsongen.
En säsong som kan ta slut på söndag men även bli förlängd med kvalspel.
– Jag är helt övertygad om att AIF spelar i trean nästa år, oavsett om vi tvingas kvala oss kvar eller inte, hälsar Johansson.

I lördagens pappers-AT kan ni läsa om vad Holmalunds Oscar Widén Karlsson säger inför matchen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher