Känslig utredning lämnades ut

Herrljunga

En tjänsteperson på socialförvaltningen i en Herrljunga får kritik av justitieombudsmannen (JO,) för att en utredning om en 14-årig pojke lämnats ut till pojken.

En av pojkens föräldrar anmälde att utredningen lämnats ut, då den innehöll känsliga uppgifter. Kommunen upprättade en Lex Sarah-rapport och medgav att det var fel av tjänstepersonen att lämna ut materialet, hela utredningen. Förklaringen är den mänskliga faktorn.

JO anser att det skulle gjorts en sekretessprövning innan utredningen lämnades ut. Därför förtjänar tjänstepersonen kritik, men det har inte framkommit något som gör att JO vidtar någon ytterligare åtgärd. Händelsen inträffade 2016.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher