Foto: MIKAEL SVENSSONMånga samlades utanför Kulturhusets entré för att se duon Eldfågels show.
Foto: MIKAEL SVENSSON
Många samlades utanför Kulturhusets entré för att se duon Eldfågels show.

Kulturnatta lockade över 3000

alingsås

Kulturnatta i Alingsås blev en stor publikframgång för arrangörerna. 3 250 besökare räknades in. Dessutom kom 1 515 personer till den nya utställningen HEM i Alingsås museum och 400 personer kom till familjelördagen på kulturhuset och i museet.

Glädjen står högt i tak i såväl kulturhuset som museet och Estrad, där slingan för Lights in Alingsås börjar och slutar. Syftet har varit att de olika arrangemangen tillsammans ska locka besökare och erbjuda upplevelser. Det verkar ha lyckats.

– Vi har länge jobbat med samordna oss och utnyttja synergieffekterna av allt som händer i stan, säger Malin Helltén, kommunikationschef i Alingsås kommun i ett pressmeddelande.

– Helgen som gick visar att samarbete lönar sig och att Alingsås platsvarumärke växer sig allt starkare, fortsätter hon.

Kulturhuschef Anna Mighetto framhåller just att målet varit att leverera upplevelser och mervärde till både alingsåsare och hitresande besökare.

– Det var en fröjd att se gammal som ung ta del av alla olika arrangemang, säger hon.

Det var också tätt bland besökarna längs Lights in Alingsås slinga. Extra turer för Ljusexpressen fick sättas in.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher