Foto: Sofia DracoPRISAS. Linnea Södahl prisas för sitt låtskrivande.
Foto: Sofia Draco
PRISAS. Linnea Södahl prisas för sitt låtskrivande.

Linnea Södahl prisas som topliner

Alingsås

Alingsåsaren och kompositören Linnea Södahl, som bland annat är en av dem som står bakom Zara Larssons världshit Lush life, tilldelas SKAP:s Topliner-pris

Linnea Södahl tilldelas SKAP:s Topliner-pris med motiveringen att hon är ett av de starkast skinande ljusen på den svenska musikexporthimlen. Vidare framhåller juryn att Södahl är en topliner och kompositör som har fingertoppskänsla för melodier som etsar sig fast. 

Varje år hyllar SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare, svenskt musikskapande genom att dela ut priser till dem som skapar musiken vi älskar. Sammanlagt delas 22 priser ut i år, och utöver Linnea Södahl syns bland andra Hanna Järver, Malin Dahlström och Gustaf Karlöf i Niki & the dove bland pristagarna. Prissumman är 40 000 kronor. Priserna kommer att delas ut vid tre ceremonier, i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher