Foto: STEFAN SAMUELSSONHär skedde olyckan i förra veckan.
Foto: STEFAN SAMUELSSON
Här skedde olyckan i förra veckan.

Lovar ta upp den farliga skolvägen

Sollebrunn

Alingsås kommun kommer snarast lyfta trafiksituationen och den bristande trafiksäkerheten i centrala Sollebrunn med Trafikverket.
Det lovar kommunalrådet Daniel Filipsson (M) efter förra veckans olycka då en 11-årig flicka blev påkörd på ett övergångsställe.

Kommunalrådet Filipsson svarar i ett mejl till AT på den påkörda flickans mammas vädjan till kommunen att prioritera att bygga en säker skolväg för barnen i Sollebrunn.

”Vilken lösning det kan bli, och när, vet jag inte men att vi ytterligare måste förstärka säkerheten är nödvändigt”, skriver Daniel Filipsson och fortsätter:

”Det finns många farliga passager över väg i kommunen men riksvägen genom Sollebrunn är särskilt osäker, det går mycket tung trafik genom samhället och det finns många barn och ungdomar som dagligen passerar till och från skolan.”

Han avslutar med att konstatera att det behöver göras mer för att skydda gående och cyklande i Sollebrunn.

Det var i torsdags morse som en 11-årig flicka blev påkörd av en bil när hon gick över 42:an på ett övergångsställe i centrala Sollebrunn. Hon klarade sig utan svåra skador men både hennes mamma och andra uttalade sig i AT i lördags och krävde säkrare skolväg.

Trafikingenjör Stefan Sjögren säger att kommunen har ett möte inplanerat med Trafikverket i slutet av den här månaden.

– Då kommer den här frågan upp på dagordningen, i och med det som har hänt, säger Stefan Sjögren.

Ungefär hälften av ortens invånare bor på ”fel” sida av riksvägen, det vill säga norr om den, medan skola, idrottshall, idrottsplats och butiker finns på den södra sidan. Två pappor, som uttalade sig i AT i lördags, föreslår att det byggs en gångtunnel nära Bjärkegården, drygt 100 meter från övergångsstället där olyckan skedde.

Läs mer i tisdagstidningen

  • ”Falsk säkerhet”
  • ”Måste skyltas bättre”

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher