Foto: MIKEY LENNARTSSON
Foto: MIKEY LENNARTSSON

”Känns för jävligt just nu”

Fotboll

0–0 i derbyt mellan Holmalund och Alingsås IF innebär att HIF får kvala sig kvar, och att AIF åker ur division III. – Det känns för jävligt just nu, säger gästernas målvakt James Clark.

Ibland är idrotten, och just i det här fallet fotbollen, skoningslös mot spelare, ledare och supportrar.

En av spelarna som dröjde sig kvar länge på Brogårdsvallens gräsmatta var AIF-målvakten James Clark. Med en tom blick konstaterade han att laget nu får börja om i fyran:

– Sett till antalet chanser ska vi vinna den här matchen, men tyvärr får vi inte till det. Det är klart att man är fruktansvärt besviken, men vi har ju bara oss själva att skylla. Vi borde aldrig ha satt oss i den här situationen över huvudtaget, menar Clark.

Matchen som sådan präglades till en början av kamp, och målchanserna var lätträknade. AIF var dock något hetare och fick också halvlekens bästa möjlighet när Chris Balkerud sköt över från 15-talet meter.

I andra öppnade spelet upp sig, mycket beroende på resultaten i övriga matcher.

Gästerna fortsatte att skapa mer, och fick två jättechanser efter 60 minuter. Först lobbade Oliver Östlind över HIF-keepern Jonathan Ahlqvist, och bollen var sånär på väg in i nät.

På den efterföljande returen sköt Chris Balkerud för kung och fosterland på en heroiskt täckande Christoffer Ängberg.

Årets räddning i den lokala fotbollen? Inte omöjligt.

Efter den dubbelchansen började hemmalaget också skapa lägen. Vänsterbacken Marcus Heed fick det första när han sköt en lurig frispark som tog i ribban.

– Den var inte långt ifrån att gå in där. Bollen dök, men tyvärr inte tillräckligt, säger trotjänare Heed som var en klippa för HIF efter paus.

– Vi kämpar och sliter på ett grymt bra sätt där ute i 90 minuter plus tillägg. Vi har haft en del otur i tidigare matcher och förtjänar inte att åka ur direkt. Nu ska vi se till att ladda om inför kvalspelet, fortsätter han.

Kort efter Heeds läge kom André Nilsson igenom, men James Clark gjorde sig stor och räddade till en resultatlös hörna.

Under de sista 15 flyttade AIF upp sina positioner, vilket bland annat innebar att man kastade in allt man hade i form av offensiv kraft. En ursinnigt kämpande lagkapten Andreas Glännbro klev dessutom upp från sin mittbacksplats, men han gjorde det förgäves. 

Det i sin tur innebar att HIF fick utrymme att kontra, och inbytte Albin Bohlin fick den bästa chansen när han missade ett friläge ner mot James Clark. AIF å sin sida skapade två möjligheter, och de var av bra dignitet.

Såväl Andreas Johansson (skott över) som Adam Borhammar Wahlin (nick över) var nära att skjuta segern till AIF.

Men målen uteblev, och 0–0 slutade det glödheta derbyt inför finfina 900 åskådare.

I kvalet får Holmalund möta Främmestad IK (första matchen), IFK Hjo och Waggeryd.

 

Mycket mer från derbyt i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher