Mauritzson in – Odegren ut

Alingsås

Lars Mauritzson blir VD för Alingsåshem. Och Ing-Marie Odegren lämnar det kommunala bostadsbolaget.

AT har i flera omgångar skrivit om de genomgripande förändringar som görs in den kommunala bolagsvärden. Sedan tidigare finns det ett beslut i fullmäktige om att bilda en gemensam organisation för Fabs, fastighetsbolaget, och Alingsåshem, bostadbolaget.

Ökat ansvar

Lars Maurtizson är vd för både Fabs och moderbolaget Farab. Men nu blir han alltså även VD för Alingsåshem.

– Ett av målen med fastighetskoncernen är att bilda en gemensam organisation med en styrelse och en vd. Därför har styrelsen nu valt att tillsätta Lars Mauritzson som vd i samtliga bolag inom koncernen, säger Karin Schagerlind, styrelseordförande Farab och Alingsåshem, i ett pressmeddelande.

”Stor tillgång”

Odegren, som lämnar sin vd-roll, kommer dock att ”vara bolaget behjälpligt under sin uppsägningstid”, som det heter i pressmeddelandet.

– Ing-Marie har varit vd länge och varit en stor tillgång för kommunens utveckling genom åren. Därför vill vi på inga sätt tappa hennes kompetens rätt av, säger Schagerlind.

– Vi tog beslutet för att kunna bygga en stark och kostnadseffektiv organisation som ska kunna möta den tillväxt som Alingsås står inför. Här har vi en stor, men spännande utmaning och då behöver vi ha så färdiga strukturer som möjligt, säger Schagerlind.

AT har sökt Odegren för en kommentar.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher