Säg Nej till statyn!

Alingsås

Om nu AT är uppriktig i sin önskan att få veta vad alingsåsaren vill, och anordnar en omröstning, kan jag tycka att det är olyckligt med att en rubrik ”Ja till statyn” förekommer i anslutning till omröstningen. AT:s förklaring är att rubriken har sin upprinnelse i att Kultur och Fritids AU har intentionen att säga Ja till uppförandet av statyn.

Men för den skull kunde väl AT ha lite mer fantasi och utforma en mer neutral rubrik. Om man nu tar sin egna omröstning seriöst. Vi som är negativa till statyns uppförande i staden kan lätt tro att det inte är en slump utan medvetet, att vilja styra omröstningen i en för journalistens överensstämmande politisk riktning. Vilket resulterar i försämrad förtroende inte bara för AT utan även för journalisten i fråga.

Symboliserar statyn civilkurage eller glorifierar våld, med väskan som vapen? Där skiljer sig våra uppfattningar åt.

Är det ok att ta till våld, bara anledningen är tillräckligt god? NEJ! Vill mena att våld aldrig skall accepteras från samhällets sida. Inte från någon, inte i någon situation.

Dessutom är det lättare att förhålla sig till en sådant nolltolerans, och inte ge utrymme för tolkningar, om när, och i vilka situationer våld skall anses vara en accepterad handling. Jag kan förstå att man kan behöva ta till fysiska handgripligheter, och gripa in i en situation där man behöver visa civilkurage. Men har man behövt ta till våld, har man gått över en gräns, en form av misslyckande, och skall inte under några omständigheter glorifieras. 

AT svarar i en kommentar här nedanför

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Vi uppskattar den livliga lokala debatten, men det är förvånande att Gunilla Gomér med flera (se diskussionen på AT:s Facebooksida) tror att AT driver en politisk linje i frågan om statyn Med handväskan som vapen. Förutom att vara en arena för lokal debatt är vår uppgift att informera läsarna om aktuella frågor, vilket vi har gjort i statyfrågan, än så länge med två artiklar. Anledningen till att den andra artikeln överhuvudtaget skrevs var att berätta vad kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott hade kommit fram till. Utskottet enades om ett ja till statyn och då gjorde vi naturligtvis en rubrik om det. Hade utskottet sagt nej till statyn hade vi talat om det i vår rubrik. Svårare än så är det inte, Gunilla Gomér.
    mvh Stefan Samuelsson, reporter och webbredaktör AT

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

veckansluncher