Foto: FANNY SVENSSON

Sammanhållningen och glädjen är nycklarna

Ishockey

Nästa vecka inleds TV-puckens slutspel. På plats i Göteborg för att representera Västergötland återfinns en lovande kvartett från Alingsås Hockey.
– Vi lever mycket på vår fantastiska sammanhållning, säger lagledare Lars Körner.

Alfred Hallin, Elias Andersson, Hampus Serrestam och Ville Rosén är Alingsås Hockeys bidrag till årets upplaga av TV-pucken.
– Affe är vår etta mellan stolparna, och blir utan tvekan en av nyckelspelarna. Sen måste jag även säga att de övriga killarna från Alingsås också är viktiga, där dom har lite olika roller. Elias spelar i förstafemman, och Ville är viktig för oss i power play. Forwarden Hampus är med sin fart också med och bidrar, säger alingsåsaren Lars Körner.
Han säger vidare att man lever mycket på kollektivet:
– Jag var lagledare för killarna födda 1998 för några år sedan – och då kallades vi det skrattande laget, på grund av att vi hade enormt roligt tillsammans. Och man kan absolut jämföra det laget med årets upplaga. Vi har byggt upp en mycket god gemenskap, och jag måste säga att vi har en fantastisk sammanhållning där alla ger allt i alla lägen. Jämfört med en del andra lag så träffas inte spelarna lika ofta, och det tror jag bara är positivt, menar Körner.

Via fem raka segrar i kvalet, med en målskillnad på 29–5, tog sig Västergötland enkelt vidare till slutspelet.
Noterbart är målvakten Alfred Hallin räddade 92 procent av skotten.
– Det var väl matchen mot Småland som vi på förhand kände som den mest ovissa. Men vi löste den uppgiften också och fick med oss en bra känsla, säger Lars Körner.
Efter det lyckade kvalet väntar nu såklart betydligt tuffare motstånd.
Örebro, Ångermanland och Skåne är lagen som Västergötland ska ta sig an i Kållereds ishall:
– Det finns inga dåliga lag när man kommit så här långt. Vi måste verkligen få till tre bra matcher, och dessutom ha lite flyt på vägen. Matcherna avgörs ändå över 2×20 minuter och då har man inte råd med för stora dippar.

Vad tror du om era chanser att sluta topp två i gruppen och gå vidare till kvartsfinal?
– Jag har en känsla att vi kan ta oss vidare. Vi mötte Göteborg i en träningsmatch i genrepet, och trots att dom hade mycket puck, lyckades vi vinna på straffar. Sen får det inte glömmas bort i sammanhanget att Västergötland bara tagit sig till slutspel fyra gånger under de senaste 18 åren.

Vad betyder det för er i Alingsås Hockey att fyra av spelarna är fostrade hos er?
– Klart att det är lyft för föreningen, och det visar att vår ungdomsverksamhet är riktigt på gång och att den fungerar.

Körner berättar att laget samlas i Vänersborg nästa tisdag. På onsdag är det invigning innan allting drar igång med match mot Ångermanland klockan 18.00.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.