Foto: Johan Hallberg
Laddar inför hösten på Arena Elva. Från vänster Hannes Norrby, Petter Carlsson, Emilia Olsson, Anna Tinnberg, Claes Andreasson, Tomina Ullström och Niclas Lideskär.
Foto: Johan Hallberg
Laddar inför hösten på Arena Elva. Från vänster Hannes Norrby, Petter Carlsson, Emilia Olsson, Anna Tinnberg, Claes Andreasson, Tomina Ullström och Niclas Lideskär.

Skateramper och egentid för tjejer

Alingsås

Höstsäsongen har rullat igång för Arena Elva som numera viger vissa kväller speciellt för tjejerna.
– Vi har ett behov av att ge tjejerna egen tid, säger Anna Tinnberg, fritidsledare.

När Arena Elva nu presenterar planerna för den närmsta tiden så handlar en hel del om musik. Med bättre teknisk utrustning ska mer väletablerade akter lockas att stanna till i Alingsås. En mindre scen har också byggts upp.

– Vi har byggt en caféscen där mindre akter kan boka upp sig spontant, säger Petter Carlsson, musikansvarig.

Skateramper inomhus

Konceptet Friday Night Live, med liveuppträdande på Arena Elvas scen, är inbokat vid två tillfällen under hösten och vintern. En nyhet som nu presenteras är att det satsas lite extra på skateintresserad ungdom på Arena Elva.

– Vi har köpt in ramper så att de kan skejta inomhus här. Det är superkul, det är en grupp ungdomar som inte har någonstans att vara vintertid, säger Claes Andreasson, ungdomskonsulent.

Satsning på tjejer

På fredagar fortsätter också Happy Friday som är en satsning med syfte att öka integrationen. Då ordnas det med en mängd olika aktiviteter.

– Då lever hela Alströmerområdet upp med olika aktiviteter, säger Niclas Lideskär, föreningssamordnare.

Numera vänder sig Arena Elva till ungdomar från årskurs fem upp till de som är 20 år, och nu har man specifika kvällar för olika åldersgrupper. En kväll i veckan är helt vigd åt tjejerna.

– Omkring 90 procent av de som är här är killar. Vi har ett behov av att ge tjejerna egen tid, säger Anna Tinnberg, fritidsledare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher