Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

Speciell match för alingsåsaren Zackrisson

Fotboll

I fjol tog Främmestad IK klivet från femman till fyran. På lördag inleder laget kvalet mot division III när Holmalund gästar Bergevi.
En match som blir speciell för FIK-tränaren Magnus Zackrisson, som bor i Västra Bodarna.

Magnus Zackrisson tränade för några år sedan Gerdskens BK:s pojkar födda 1996-97. Nu är han inne på sitt andra år som huvudtränare i Främmestad IK.
– Efter att ha tränat killarna i GBK tog jag över Lerums juniorlag, och hade några fina år där. Men inför förra säsongen fick jag en förfrågan av Främmestad om att ta över deras a-lag, och den möjligheten tackade jag ja till, berättar 28-åringen som har SK Mjörn som moderklubb.
I Främmestad har Zackrisson verkligen gjort resultat, mycket tack vare ett starkt försvarsspel och duktiga forwards.

I fjol tog laget klivet upp i division IV, och den framgången har man spunnit vidare på under 2017. Främmestad slutade nämligen tvåa i division IV södra med 41 poäng.
– Vi är väldigt bra organiserade över hela planen egentligen, och det är lite av nyckeln till framgångarna. De två senaste åren har vi släppt in väldigt få mål, och det är ju ett kvitto på att defensiven fungerar. Framåt har vi dessutom spets i form av bland andra Johan Fredlund och Emil Olesen, säger Magnus.

FIK-tränaren säger att han har hygglig koll på lördagens kvalmotstånd från Alingsås:
– Jag såg Holmalund senast mot Alingsås IF i derbyt och var även och tittade när dom mötte Gnosjö. Jag tycker att jag fått en hygglig bild av hur dom vill spela sin fotboll. Det stora frågan är nog hur Holmalund kommer att använda en så duktig spelare som André Nilsson nu när dom har lite folk borta.

Ser du Holmalund som favorit?
– Absolut. Dom kommer ändå från spel i trean. Men som jag ser det är ett perfekt läge att möta dom i första matchen. I och med att bara gruppsegraren tar klivet upp gäller det att inte förlora. Samtidigt går det inte att spela för ett kryss, utan vi vill såklart gärna ta tre poäng.

Vad tror du om publikstödet på Bergevi?
– Med tanke på att vi hade med oss 90-talet supportrar till den avslutande seriematchen mot Kinna så räknar jag med det. Detta är ju ändå en väldigt stor match, inte bara för oss utan även för klubben i stort.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher