Foto: Johan Hallberg
Stänger vid årsskiftet. SEB:s kontor på Kungsgatan slås snart ihop med bankens kontor i Lerum.
Foto: Johan Hallberg
Stänger vid årsskiftet. SEB:s kontor på Kungsgatan slås snart ihop med bankens kontor i Lerum.

Stänger bankkontor i Alingsås

Alingsås

Inom kort stänger SEB sitt bankkontor i Alingsås – hela verksamheten flyttar då över till bankens kontor i Lerum.

Vid årsskiftet stänger SEB sitt kontor på Kungsgatan i Alingsås. De anställda och hela verksamheten flyttar då över till kontoret i Lerum som därmed expanderar och blir större.

– Personalen flyttar med till Lerum. Det blir tryggare för kunderna att kunna behålla sina rådgivare, säger Maria Roth, regionchef på SEB.

”Ändrat kundbeteende”

Bankkontoret i Alingsås är relativt litet och har i dag sex personer anställda. Ändrade kundmönster ligger bakom beslutet att slå ihop Alingsåskontoret med kontoret i Lerum.

– Vi följer ett förändrat kundbeteende. Det blir allt färre besökare i våra fysiska bankkontor, säger Maria Roth som konstaterar att kunderna i allt högre grad använder sig av telefonbanken eller av bankens app för att göra sina bankärende.

– Det är så kunderna vill möta oss idag, säger hon.

Fler kontor stänger

SEB ser nu över alla sina bankkontor i Västsverige och fler sammanslagningar är på gång. Kontoret i Falköping ska stängas och slås ihop med kontoret i Skövde, och i Kinna stänger man bankkontoret för att flytta verksamheten till Borås.

– Vi vill bygga större enheter så att vi inte blir så sårbara, och då kan vi ge kunderna bättre service, säger Maria Roth.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher