Statyer

Alingsås

Det har nu arbetats intensivt på olika nivåer för att kommunen skall acceptera och installera statyn som föreställer en kvinna som slår en nazist i huvudet med sin handväska. Man menar att denna staty visar på ett symboliskt sätt att allmänheten tar avstånd från nazismen.

Från mitt perspektiv så symboliserar denna staty endast att man uppmanar människor att man ska attackera nazister och andra politiska motståndare med våld och det tror jag inte är rätt väg att gå. I så fall kunde man ju i så fall sätta upp en liknande staty på samma plats där någon fiktiv motståndare till kommunismen skär halsen av Stalin, Lenin, eller Pol Pot.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.