Teamet kunde inte stå emot Pergamon

Bowling

Ett Pergamon fullproppat med världsbowlare blev för svåra för Team Alingsås.
Hemmalaget föll med 7–13 inför ett fullsatt Stures.

Det var trångt och fullsatt på Stures när Team Alingsås och Pergamon drabbade samman. Att gästerna från Partille hade bästa tänkbara lag med gjorde såklart sitt till, men trots det starka motståndet gjorde Alingsås en bra match.

Den första serien vanns med 3–2 av teamet efter väldigt stark bowling, men det var också den enda serie man skulle vinna den här torsdagskvällen.

Redan i andra serien började Pergamon, med världsspelaren Jesper Svensson i spetsen, börja hitta rätt på banorna och man kvitterade till 5–5 inför tredje. Men roligast hade trots allt James Gruffman som satte karriärens 15:e 300-serie.

Matchen stod och vägde i början av den tredje serien men då visade sig Pergamons spets och bredd bli avgörande. Man drog ifrån allt mer, vann serien med 4–1 och ledde med 9–6 inför sista serien.

Där krävdes ett bowlingmirakel från Team Alingsås för att det skulle bli poäng och det mäktade man inte med mot ett mycket starkt Pergamon. Det blev på nytt 4–1 till gästerna och förlust med 7–13 för Alingsås.

– Dom sparkar i en växel till sista två serien och visar att dom har världsspelare på varje position. Bara att man kan byta ut Martin Larsen och ändå spela så bra, det visar vilken bredd dom har, säger James Gruffman.

Läs mer om matchen i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.