Två åtalas för grov misshandel

Vårgårda

Två män i 25-årsåldern åtalas efter misstankar om att de med tillhygge i metall misshandlat två personer. Ett av offren rånades även på bland annat på sin mobiltelefon.

Det var under våren som två unga män blev attackerade och angripna med våld i en lägenhet i Vårgårda. De båda misstänkta gärningsmännen, 24 och 25 år, ska ha utrustat sig med någon form av tillhygge i metall som de använde för att slå offren med, både över deras ansikten och kroppar.

Stampade på offren

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har de båda gärningsmännen även sparkat och slagit offren, samt stampat på dem när de hamnade liggandes på golvet i bostaden. Misshandeln resulterade bland annat i sår- och tandskador. Ett av offren för angreppet fick även en fraktur på käken.

Blev av med telefon

I samband med angreppet blev ett av brottsoffren av med sin mobiltelefon, kontanter och bankomatkort. De båda misstänkta gärningsmännen åtalas nu för grov misshandel och rån. Enligt åtalet har gärningsmännen ”visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att vid misshandeln använda tillhygge”. Åklagaren menar även att det är en försvårande omständighet att våldet fortsatte efter att offren hamnat på golvet och att de då ”befunnit sig i en skyddslös ställning”.

Hotades med mer våld

Under angreppet i lägenheten ska den 25-årige mannen ha riktat sig mot ett av offren för misshandeln och hotat honom, och hans familj, med mer våld om saken polisanmäldes. Mannen ska även ha riktat hot mot det andra misshandelsoffret. Den delen av gärningen resulterar i att 25-åringen ensam åtalas för övergrepp i rättssak och olaga hot.

De båda tilltalade männen har förnekat de aktuella gärningarna under utredningens gång.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.