• Foto: Filip Landqvist
    VATTENFOTOGRAFER. Thomas Örn Karlsson och Fredrik Blomqwist har tagit bilderna till utställningen tillsammans. Här står man framför en bild tagen på Enningdalselva i Norska Berby.
  • Foto: Filip Landqvist
    NOSSANS PRAKT. Denna bild har Thomas Örn Karlsson tagit på Nossan i Hudene utanför Herrljunga. Flera av fotografierna i utställningen är tagna i just Hudene.

Vattendrag i fokus på Kulturhuset

Herrljunga

En ny fotoutställning med inriktning på miljön och våra vattendrag pågår just nu i Herrljunga kulturhus.
– Vi kan inte blunda för den vattenbrist som finns just nu, säger fotografen Tomas Örn Karlsson.

Utställningen visas mellan 4 och 15 oktober i Herrljunga kulturhus och heter: Vattendragen i Västra Götaland ur olika perpektiv.

Ovan och under ytan

Bilderna är tagna av Thomas Örn Karlsson från Herrljunga och Fredrik Blomqvist. Fotografierna är tagna ovan och under vatten. Thomas Örn Karlsson har
tagit de som är ovan vatten och Fredrik Blomqvist har fotat med en undervattenskamera.

– Den vattenbrist som finns är påtaglig och vi vill med hjälp av den här utställningen ge de som bestämmer en spark i baken – så att de gör något åt det, säger Thomas Örn Karlsson och tillägger:

– Jag tror inte att vattendragen som jag fotat kommer finnas kvar om tio år om inget händer.

Tältade i Norge

Flera av bilderna som ingår i utställningen är tagna av Nossan i Hudene i Herrljunga kommun. Men inte alla foton är tagna så nästgårds. En bild har man till exempel tagit i Norge och Tomas och Fredrik fick övernatta i tält för
att kunna vara på plats när ljuset är som allra bäst.

Den första bilden som togs som ingår i utställningen togs strax efter nyår och den senaste togs för bara ett par månader sedan.

Alla tavlor är till salu och Thomas Örn Karlsson berättar att pengarna som blir över, efter att produktionskostnaderna är täckta, kommer gå till någon form av miljöprojekt.

– Vi har inte bestämt vilket än men det blir något bra, säger han.

Vilka tips kan du ge till hobbyfotografer som ska
fota vatten?

– Det absolut viktigaste är att se till att ljuset faller in bakifrån. Annars blir det svårt med speglingar i vattnet och annat, säger Thomas Örn Karlsson

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.