Vem tar ansvar för mitt barn på Noltorpsskolan?

Alingsås

Det är inte allt som man kan förutse med flera års framförhållning; stormar, influensaepidemier, blixtnedslag.

Men en sak som faktiskt är väldigt lätt att räkna ut på ett ungefär är hur många barn som kommer att börja på en viss skola inom de närmsta fem-sex åren. Det är nämligen sällan som hälften av alla barnfamiljer i ett område bestämmer sig att flytta på samma gång.

Så hur fasiken kommer det sig att barnen på Noltorpsskolan har det så trångt och stressigt till följd av detta att jag på allvar funderar på att ta mitt barn därifrån?!

Det är så trångt i matsalen så att för att alla nästan 500 barnen skall kunna äta inom en period mellan 11.00-12-nånting får varje klass 20 minuter på sig att: stå i matkö, ta mat, äta mat, ta om mat, om man inte tagit tillräckligt från början (vilket är önskvärt för att undvika matsvinn) och då kanske behöva stå i kö igen, duka undan 20 minuter!

Jag skulle villa se de ansvariga i kommunen, på FABS, i Barn- och ungdomsnämnden, eller vilka alla de inblandade nu är, som tycker att det är ok att ha dessa förutsättningar för sin lunch varje dag i kanske tre, fyra, fem år.

En gång i tiden fanns också en skolgård för eleverna som går i femman och sexan på Noltorpsskolan. Det var tider det. Barnen kunde vara ute på rasterna och spela basket, spela pingis, sola, eller vad man nu vill göra då man är ett barn i 11-12-årsåldern.

Nu står det stora baracker på den platsen där det en gång var en skolgård. Dessa baracker fungerar som ”tillfälliga” klassrum. De styrande i kommunen, skolan och FABS har under alla år som jag haft min dotter på skolan (fem år nu) vetat om att det är för trångt och att det bara blir värre för varje år men deras planer på utbyggnad ligger alltid någonstans i framtiden.

Och under tiden går våra barn till skolan fem dagar i veckan och får matångest, stressyndrom och ångest i största allmänhet för denna situation. Då det skall byggas arenor, sätta stan i ljusan låga eller anordna mässor, då händer det grejer i kommunledningen. Men när det bara gäller våra barn – då går allt i snigelfart. Jag kallar det inkompetens. Hade jag varit er chef hade ni fått sparken.

  • Lisa Magnusson, förälder
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher