Foto. MIKAEL SVENSSON

WIBK kom inte upp i nivå

Innebandy

Ett slitet och skadedrabbat Wårgårda IBK kom inte alls upp i nivå hemma mot Rydboholm, och föll med 3–6. – Uppehållet kommer lägligt för oss, säger tränare Christoffer Bergqvist. 

I en tajt första period gjorde de båda lagen varsitt mål, och med matchklockan på 12.10 i andra perioden prickade Benjamin Hacker in 2–1 för sitt WIBK. Gästerna skulle dock vända på steken, och via två raka mål före pausvilan var man i förarsätet. 

– Samtidigt som vi inte kom upp i nivå gjorde Rydboholm det bra. Sen får man inte glömma att dom fick några av sina mål i psykologiska lägen, säger Bergqvist. 

Fullträffarna som WIBK-tränaren främst syftar på är 2–4 och 2–5 inom loppet av 1.30 i inledningen av tredje perioden. 

– Deras fjärde mål kom på en kontring när vi tryckte på, och femman i power play tätt inpå. Även om vi reducerade så fick vi aldrig något riktigt tryck på dom, säger Bergqvist, som välkomnar ett två veckor långt speluppehåll. 

– Vi har ett par spelare som varit lite halvskadade och nu kan vi fokusera på att få dom fräscha. Dessutom är Christoffer Ström tillbaka i nästa match. 

Målen: Johan Jansson 2, Benjamin Hacker. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.