Felix Claars Alingsås HK föll med 25–28 i seriefinalen mot IFK Kristianstad. Foto: MIKAEL SVENSSON

AHK föll i seriefinalen

Handboll

IFK Kristianstad besegrade Alingsås HK inför storpublik i Estrad i kväll.
Slutresultatet skrevs till 25-28 i den gästande tabellettans favör.
– Kristianstad är välförtjänta segrare. Vi behöver göra en mycket bättre match för att slå dem, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Kvällens seriefinal i Handbollsligan mellan Alingsås HK och IFK Kristianstad slutade 25-28. Det var Alingsås andra förlust för säsongen.

Alingsås Felix Claar öppnade målskyttet i matchen. Tio minuter in på den första halvleken gick Kristianstad upp i ledningen för första gången i matchen då Albin Lagergren satte 5-4 till gästerna.

Bortalaget hade som mest ledningen med tre måls marginal. Ett gap som krympte till ett mål i halvtid då ställningen var 12-13.

Lagen följdes åt på resultattavlan under den andra halvleken.

Med dryga minuten kvar att spela satte Albin Lagergren spiken i kistan med 25-27 och när Andreas Flodman, i det efterföljande anfallet, prickade ribban var saken definitivt klar.

Kristianstad vassare i avgörande lägen

Mot slutet fastställde Viktor Hallén slutresultatet till 25-28.

– Vi får en bra start. Kristianstad är lite bättre än oss hela matchen och är vassare än oss i de situationerna som avgör. Det är några straffar och frilägen som vi inte har råd att bränna mot ett sådant här bra motstånd, och då blir det en tuff uppförsbacke för oss, säger AHK-tränaren Mikael Franzén och fortsätter:

– Stundtals är anfallsspelet helt okej. (Oscar) Bergendahl gör en bra match i dag och Felix (Claar) stundtals. Vi förvaltar inte när vi går upp i ledning på samma sätt som Kristianstad gör. De dödar matchen, och det ska vi göra i de lägena vi får chansen.

Liaba tillbaka i spel

Noterbart är också att Mishels Liaba gjorde comeback efter hjärnskakningen som hållit honom borta från spel i två månader. Norrmannen bidrog med två mål i tillställningen.

– Skönt! Lite ringrostig, men skönt att få lite skytte att välja på. Det känns bra, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Publik: 2210.

Mål: AHK: Andreas Flodman 8, Oscar Bergendahl 6, Felix Claar 4, Tobias Sandberg 2, Mishels Liaba 2, Andreas Berg, Niclas Barud, Johan Nilsson. Kristianstad: Tim Sörensen 8, Olafur Gudmundsson 6, Albin Lagergren 4, Viktor Hallén 3, Philip Henningsson 3, Helge Freiman 2, Anton Persson, Mario Lipovac.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.